Jednání OV Jihlava listopad

28. 11. 2016

Listopadové zasedání Okresního výboru KSČM Jihlava se neslo ve znamení organizačních záležitostí –volby jsou za námi vč. vyhodnocení, a akce roku 2017 zatím daleko, na pořad dne se tedy dostávají běžné provozní problémy. 1. leden přinese především změny v hospodaření strany, proto je třeba předsedům základních organizací pomoci a poradit, aby se předešlo případným komplikacím, ať už jde o vedení pokladen, výběrčí karty, předávání účetních dokladů nebo třeba volební fond. K této problematice proběhne ještě společný seminář pro Vysočinu a Jihočeský kraj 12. prosince v Českých Budějovicích.

Předseda Pavel Kalabus informoval o některých akcích připravovaných pro příští rok, z nichž nejzajímavější bezesporu bude setkání občanů na hradě Roštejně 27. května a červnový národní sraz Klubu českého pohraničí v červnu ve Žďáře nad Sázavou.  Byl stanoven plán práce na první pololetí 2017, termíny zasedání OV, porady předsedů ZO Jihlava a městských výborů Třešť a Jihlava.

V plném proudu je už příprava okresní nominační konference, která se uskuteční 26. ledna od 1500 hodin v prostorách OV Jihlava a jejímž cílem je výběr kandidátů pro volby do Poslanecké sněmovny PČR. V řadě základních organizací už proběhly nominační členské schůze, z nichž vzejdou delegáti pro konferenci, a padají už i první jména kandidátů. Následovat bude krajská konference 16. března 2017. Tak budou moci být kandidáti představeni už v rámci májových oslav, i když oficiálním zahájením kampaně v Kraji Vysočina bude již umiňované setkání na Roštejně.

Závěrem ještě zaznělo několik pozvání:

  • od Klubu českého pohraničí na vzpomínkovou akci do Hroznatína, kde 26. 11. uctí památku prezidenta generála Ludvíka Svobody. Ke slavnostnímu rázu aktu přispěje i přelet armádního vrtulníku nebo vojenská hudba a čestná stráž. Akce začíná v 1100 hodin.

ZO KSČM Brtnice zve ve stejném termínu, tedy 26. 11. na taneční večer s mikulášskou nadílkou ve 2000 v restauraci Na Hřišti a v sobotu 10. 12. na autobusový zájezd do Vídně

Autor: 
Helena Vrzalová