Okresní výbor v únoru 2017

22. 2. 2017

     Únorové zasedání okresního výboru především zhodnotilo nominační konferenci, konanou 26. ledna. Předseda Pavel Kalabus poděkoval všem organizátorům i účastníkům za kvalitní přípravu a klidný průběh, konstatoval, že konference splnila účel a připravila návrh kandidátů za okres Jihlava pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Krajský výbor na svém jednání 20. 2. zpracuje doporučení kompletního pořadí kandidátů dle nominací z jednotlivých okresů – v první pětici by měli být (v abecedním pořadí): Karel Dvořák (Havl. Brod), Ing. Pavel Kováčik (Třebíč), Roman Ondrušek (Pelhřimov), Kamil Vejvoda (Žďár n. Sáz.) a Mgr. Helena Vrzalová (Jihlava).  Krajský výbor zároveň schválí plán předvolební kampaně.

     V další části programu Pavel Kalabus podal informaci z jednání krajského výkonného výboru, které proběhlo 16. února. Nejpodstatnějšími body bylo vyjádření podpory Pavlu Kováčikovi na pozici lídra kandidátky pro volby do sněmovny a rezignace krajského předsedy komise mládeže – na tuto pozici je navrhován mladý jihlavský zastupitel Pavel František Daněk.

     V plném proudu jsou přípravy setkání občanů pod hradem Roštejn, realizační tým navštívil fotbalové hřiště v obci Růžená a přímo na místě domluvil s místním fotbalovým klubem konkrétní podmínky spolupráce. Krom plochy jako takové je součástí pronájmu velký stan se stoly a lavicemi pro 150 osob, krytá tribuna pro 50 návštěvníků, bufet vč. kompletního vybavení, toalety, šatna, klubovna, ohniště s dostatečnou zásobou dřeva a venkovní plynový gril. V případě potřeby lze zapůjčit zahradní lavice nebo menší stany. V celodenním programu vystoupí skupiny Mustafo a JCS Salavice, třešťský oddíl aerobiku a v jednání jsou další účinkující. Pro děti budou připraveny hry a soutěže, které zajistí brtnická základní organizace, dva skákací hrady, a po celý den bude možné si koupit něco pěkného ve stáncích soukromých prodejců. Bohaté občerstvení připraví komunisté z Nížkova, děti si navíc budou moci samy opéct buřtík u táboráku. Zkrátka je už teď, nač se těšit!

     Nejdřív jsou ale samozřejmě před námi již tradiční oslavy Mezinárodního dne žen. Kam se můžete vypravit?

  • 4. 3.     Telč                 1500     hraje p. Kernstock        host Ing. Ladislav Vejmělek
  • 5. 3.     Brtnice            1500     hraje Mustafo, občerstvení, květiny, dárečky pro dámy
  • 8. 3.     Třešť               1400     hraje Seniorka, kulturní program, občerstvení, dárečky hosté Pavel Kalabus a Mgr. Helena Vrzalová
  • 9. 3.     Jihlava             1400     harmonika, občerstvení   host Ing. Pavel Šlechtický

 

Autor: 
Helena Vrzalová