Okresní výbor v březnu

27. 3. 2017

 

     Okresní výbor KSČM Jihlava zasedal 23. března, jeho cílem bylo především zhodnotit březnové akce, vč. krajské nominační konference, a zahájit přípravu květnových oslav.

 

     Informace z konference prezentoval předseda OV Pavel Kalabus, který přítomné seznámil s konečným zněním krajské kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny PČR, s důvody vedoucími ke změně na kandidátce – konkrétně ke stažení Bc. Šárky Konečné z okresu Žďár nad Sázavou, původně nominované na 7. místo, představil zmocněnce a jeho zástupce pro uvedené volby, jimiž byli zvoleni Pavel Kalabus a Karel Hlaváček, a připomněl, že kandidátní listiny musí být ještě schváleny Ústředním výborem KSČM, tento bod je zařazen na jednání 25. 3. 2017. Do podzimních voleb povede komunisty na Vysočině dosavadní předseda poslanců za KSČM Ing. Pavel Kováčik, jako dvojku delegáti vybrali právničku Mgr. Helenu Vrzalovou z Brtnice a trojkou bude chotěbořský podnikatel Karel Dvořák. Konference se zúčastnilo 22 delegátů, mezi hosty nechyběl předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

 

     Okresní výbor zhodnotil oslavy Mezinárodního dne žen, které proběhly v Jihlavě, tradičně pod záštitou Levicového klubu žen v prostorách OV, s občerstvením, harmonikou, hosty byli Pavel Kalabus, Helena Vrzalová a Pavel Šlechtický; v Telči s hudbou, rozdáváním karafiátů, za účasti 24 žen; v Brtnici s obdobnou návštěvou, karafiáty, občerstvením, hudbou a tombolou. Nejúspěšnější byli organizátoři v Třešti, kde posezení s hudbou, kulturním programem, občerstvením a tombolou přilákalo 58 účastníků.

 

     Duben proběhne ve znamení příprav květnových akcí. Připomínku 1. máje jako Svátku práce chystají komunisté v Jihlavě od 1000 na Masarykově náměstí za účasti kandidátů do Poslanecké sněmovny PČR, zahraje JCS Salavice, projev přednese Ing. Pavel Kováčik. K dispozici bude i skákací hrad pro ty nejmenší. Odpoledne ve 1330 zahájí v Třešti na náměstí T.G.M. programem pro děti, připraveny jsou hry a soutěže o ceny a skákací hrad, v 1500 akce pokračuje posezením v salonku restaurace U Kapra s hudbou a tombolou. Hosty budou Helena Vrzalová, Pavel Kalabus a Ladislav Vejmělek. Na zasedání OV zazněla i předběžná informace o chystaných pietních aktech k příležitosti konce II. světové války, které jsou připravovány v celém regionu, nejvýznamnější proběhnou 4. 5. v Třešti na vězeňském dvoře a 8. 5. na ústředním hřbitově v Jihlavě.

 

     Závěrem Pavel Kalabus pozval na některá nadcházející setkání, a sice 27. 3. schůzku Společnosti česko-kubánského přátelství, 5. 4. schůzi Klubu českého pohraničí, 8. 4. seminář Nové republiky „Měnící se svět 2017“ a „Projekt 10 miliónů“, 24. 4. celoměstské jihlavské shromáždění KSČM. Předběžně je možné se hlásit na zájezd do Lidic 10. 6. 2017.